sobota 22. februára 2014

HRIEŠNE SLADKOSTI

Ja som skôr keksíková ako zákusko - tortová a celé moje pečenie pre domácu spotrebu vyzerá asi tak, že sa snažím stáť pri sporáku čo najkratšie. Zároveň tak, aby napečené kúsky chutili a boli skladovateľné mimo chladničky. Som čisto praktický typ. 
Avšak, už niekoľkokrát som mala možnosť ochutnať rôzne torty, pri ktorých ma hneď odradila fest margarínová alebo v lepšom prípade hrubá maslová plnka, z ktorej mi bolo zle už len pri pohľade na ňu. Preto som si jedny krásne Vianoce darovala súpravu na torty a rozhodla som sa, že budem robiť také, z ktorých si ľudia odkroja aj dva - trikrát bez pocitu ťažkého žalúdka alebo mastnoty v ústach.
Úplne moja prvá bola pre dcéru, na jej 18te narodeniny. Síce kostrbatá, ale podstatné bolo, že všetkým chutila a bolo jej aj málo.
A to teda už asi poznáte, čo správne motivuje :)
... a tak som sa postupne s rešpektom vrhla do ďalších tort ... Korpusy bývajú vanilkové, kakaové, orechové (vlašské, lieskovcové, mandľové), karamelové, s kúskami čokolády, ...  Čaro ľahkých plniek sa skrýva v cukráskej šľahačke, ktorá je pri poriadnom vychladnutí takmer ako zmrzlinová. S obľubou používam na dochutenie pražené lieskovce, gaštany, lesné ovocie a ostatné, podľa chuti toho, kto si tortu objedná. Nikde nesmie chýbať originál vanilka :)
Aj keď mám už seriózne málo času, poteší ma, keď môžem upiecť ďalšiu tortu, lebo je to opäť jeden zo spôsobov môjho tvorivého relaxu :)

Vaša SUE :)

Pridať popis










2 komentáre:

  1. ZUZI- každá jedna umelecké dielo...takéto načať by sa mi - ver - nemchcelo..!! bo zabiť krásu - trestný čin..!!..ja tiež ku keksíkovým a kysnutým patrím...:-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Darinka, dakujem krasne ;) mrzelo by ma, keby ich nikto nenacal, je fajn, ze chutia

    OdpovedaťOdstrániť